Kategorier
Nyheter

Lansering av webbplatsen

Hem » Nyheter » Lansering av webbplatsen

En ny fräsch webbplats och en ny spännande resa!

Välkommen till vår nya webbplats, det har varit en mycket lång resa att få den här webbplatsen igång. Men vi tror att det äntligen har kommit till ett tillstånd att vi kan lägga ut detta på nätet. Webbplatsen kan komma att förändras lite medan vi finjusterar den.

Idén med lanseringen av denna nya webbplats

Den ursprungliga idén med denna plattform är att kunna dela med oss av våran utveckling med Open Source-programvara och ge en inblick i hur det fungerar för en indie-spelstudio. Genom att presentera de Open Source-programvara som vi använder och gemenskapen kring dem hoppas vi att det ska kunna väcka nyfikenhet och acceptans för att använda Open Source-programvara som ett professionellt alternativ.

Vilka verktyg kommer vi att skriva om?

Vi strävar efter att skriva om Open Source-programvara som Blender, Godot Engine, Krita, Gimp och Inkscape eftersom det är dessa verktyg som vi huvudsakligen använder just nu.

Naturligtvis kommer vi i framtiden att använda andra verktyg som vi kommer att skriva om, särskilt grafiska relaterade verktyg.

Vilka ämnen kommer vi att skriva om?

De allmänna ämnena i våra inlägg kommer oftast att handla om programmering, skapande av shaders, skapande av material, modelleringsteknik, arbetsflöden, tips och tricks om verktygsanvändning.

Och naturligtvis om våra misstag, hur vi kan förebygga dessa och vad vi har lärt oss under vår utveckling med Open Source-programvara.

En liten påminnelse bara

Vi kommer att försöka publicera innehåll så ofta som möjligt, men det kan bli försenat ibland. Eftersom vi har heltidsarbete på våra vardagar och detta inte är vårt primära arbete för tillfället. Vi kan endast lägga tid på detta på helgerna. Så vi kommer att prioritera den Engelska delen och sen översättningarna. Vårt mål är att ha detta som vårt primära arbete och kunna skapa spel, grafiskt material och blogginnehåll för er att läsa. Med detta sagt hoppas vi att ni också kommer att tycka om denna webbplats lika mycket som vi kommer att göra!

Med vänliga hälsningar,

Mattias Eriksson

Mattias Eriksson
Grundaren av Studiozone